Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lidi története

2012.02.21

lidi.png"Nagyon sokféle diétát kipróbáltam, mielőtt eljutottam odáig, hogy profi segítséget kérjek Kingától annak érdekében, hogy végre egészséges módon érhessem el az ideális(abb) testsúlyomat. Persze korábban is tudtam, hogy a villámdiéták nem tartósak, mégis ezeket választottam, mert türelmetlen voltam, és gyors eredményt akartam elérni. 

Mikor Kingával először találkoztam, kifaggatott az evési szokásaimról, mit szeretek, mit nem, stb., és megbeszéltük, hogy ezek beépítésével fogja elkészíteni a mintaétrendemet. Tudtam, hogy a menü két hétre szól, de Kinga megnyugtatott, hogy rá fogok érezni az arányokra, és arra, hogy mit, mikor és mennyit szabad enni. Ebben nem hittem teljes szívvel, de gondoltam, hogy majd újra és újra megcsinálom a menüt, és akkor menni fog...

Mikor megkaptam a diétás menüsort, láttam, hogy teljes életmód-váltásra lesz szükség ahhoz, hogyha ezt tényleg be akarom tartani, mégis lelkesen vágtam bele az újfajta diétába. Újfajta, mert nem kellett éheznem, napi ötször ehettem, és csupa olyan ételt, amit szeretek. És nem kellett lemondanom a finomságokról, volt a menüben túró rudi, palacsinta és vaníliás krémtúró is. Ami nehézséget okozott a diéta elején az az volt, hogy minden héten előre végig kellett gondolnom, hogy milyen ételek vannak betervezve, ahhoz milyen alapanyagok kellenek, stb. Illetve, ha egész nap nem voltam otthon, mind az öt étkezéshez elő kellett készülnöm, és magammal kellett vinnem a menüsort. Pozitív hozadéka volt, hogy a főzőtudományom is sokat fejlődött.

Szóval a diéta nehézkesen indult, hozzá kellett szoknom a főzőcskézéshez, illetve be kellett állítanom arra a napirendemet, hogy ötször legyen időm enni. Ez szokatlan volt, de egy hét után már könnyebben ment, mert meg is éheztem az evések időpontjára. Nem mondom, hogy nem hiányoztak a péksütemények, a nasik és a sütik, sőt az első hetekben olyan volt, mint mikor az ember egy függőségről próbál leszokni, de hosszú távon nagyon sok pozitívumát tapasztaltam ennek a diétának. Egyrészt tényleg éhezés nélkül kezdtek el szép lassan „olvadni le” rólam a kilók, másrészt sokkal fittebbnek éreztem magam attól, hogy sose eszem annyit, hogy utána rosszul legyek. (Ami előtte gyakran előfordult). Az étrend segítségével körülbelül 6 hónap alatt fogytam 14,5 kilót. Még akkor sem lettem vékony, de meg voltam elégedve a testsúlyommal, úgyhogy kicsit lazítottam az étrendemen. És igaza lett Kingának, mert a végén már tényleg éreztem, hogy miből mennyit szabad enni, a szervezetem is hozzászokott a „sokszor keveset enni” alapelvhez. Ez a diéta megtanított arra, hogy saját magam kontrolláljam az evészeteket, és ne hagyjam, hogy annyit egyek, amennyit „a szemem kíván”. Két éve hagytam abba a szó szoros értelmében vett diétát, azonban azóta is odafigyelek arra, hogy napi ötször egyek keveset. Viszont több „bűnözés”, édesség belefér. Két-három kilót híztam vissza a két év alatt, de ezt meg tudom tartani annak a belső kontrollnak a segítségével, amit Kinga diétája segített kialakítani. Ez a korábbi villámdiétákkal sosem sikerült, mert a Yoyo-effektus mindig „erősebb volt nálam”.  

KINGA DIÉTÁJÁT ÖSSZESSÉGÉBEN CSAK AJÁNLANI TUDOM!"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.